
Klasyczny barszcz z botwinki – wegetariańska zupa jednogarnkowa pełna wiosennych smaków. Przygotowany na aromatycznym wywarze warzywnym z botwinką, czosnkiem i świeżym koperkiem. Gotowy w zaledwie 50 minut, w tym szybkie 20 minut przygotowania. Bogaty w żelazo i witaminy z botwiny, wspiera odporność dzięki naturalnym przeciwutleniaczom. Idealny na lekki obiad w cieplejsze dni. Podawaj z jajkiem na twardo i kromką chleba żytniego dla pełni smaku.
20 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Spektakularnie pyszny zielony chłodnik
Przed Wami mój ulubiony zielony chłodnik z dojrzałym, kremowym awokado i chrupiącymi, świeżymi nowalijkami!
15 min
4
169
E
Easyvege.pl
Letnie, zielone risotto z cukinią i z bobem
Risotto z cukinią - lekkie danie, które wykorzystuje bogactwo sezonowych warzyw, a przygotowanie jest proste i nie wymaga wiele czasu.
40 min
4
336
E
Easyvege.pl
Kremowa zupa ziemniaczana z pieczonym czosnkiem i prażoną soczewicą.
Oto moja najlepsza kremowa zupa tej zimy! – aromatyczna, „komfortowa”, ale też pełna roślinnego białka i żelaza, sycąca i rozgrzewająca.
60 min
5
442
E
Easyvege.pl
Krem z zielonego groszku, z limonkowym twistem.
Aksamitnie gładki i delikatny krem groszkowy, który rozgrzewa i syci.
45 min
4
290
E
Easyvege.pl