Gdybym miała wskazać jedną zupę, która najbardziej kojarzy mi się z tą cudowną porą roku, gdy wiosna powoli staje się latem, to bez chwili wahania powiedziałabym „barszcz z botwinki”! Jadam go właściwie jedynie w maju i czerwcu, smakuje jak rozpoczynające się wakacje. Wiem, że każda kuchnia ma swój przepis na taki barszczyk – mój stworzyłam w oparciu o kultowy smak barszczu mojej mamy!
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Chłodnik z buraka
Chłodnik z buraka, ekspresowy, zaledwie kilka składników. Pyszny i kremowy, idealny na upalne dni! Do tego super zdrowy !
krem z bakłażana, papryki i pomidorów z chipsami z parmezanu
No to mamy upały, przynajmniej tutaj w Nicei. Gorąco, że ledwo łapię oddech, więc postanowiłam zrobić zupę z pieczonych warzyw …
Chłodnik z awokado, ogórkiem i jogurtem
Czy macie czasem ochotę na coś orzeźwiającego, lekkiego i zdrowego? Lato to czas, gdy z przyjemnością sięgamy po chłodne, świeże …
Spektakularnie pyszny zielony chłodnik
Przed Wami mój ulubiony zielony chłodnik z dojrzałym, kremowym awokado i chrupiącymi, świeżymi nowalijkami!