Dziś chciałbym podzielić się z Wami moim doświadczeniem na temat przygotowywania burgerów, które sięga już ponad 7 lat. Jako, że przeszedłem swego czasu przez niemal wszystkie etapy boomu burgerowego w Polsce – fast foody, food trucki, pierwsze lokale aż po moment, gdy nawet w porządniejszych restauracjach można było dostać bułkę z wołowiną w wersji gourmet, trochę tego doświadczenia się zebrało. Zdarzało mi się przygotowywać burgery w McDonald’s, w food trucku i nie zliczę ile razy w domu. Fakt, do tego roku tylko z wołowiną, ale po wejściu zamienników mięsa jak Beyond, Dobra Kaloria, Bezmięsny czy poczciwy Next Level z Lidla i po dopracowaniu przepisu na wegańskie bułki moje możliwości w przygotowywaniu wegańskich burgerów są niemal nieograniczone. Tak, na przykład, powstały poniższe…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!