Nie jestem fanem odtwarzania jajek w formie typowej dla nich (może kiedyś dla sportu się tym zajmę), ale już samego ich smaku jak najbardziej. Na blogu znajdziecie na przykład przepis na tofucznicę, gdzie ten smak bez problemu odnajdziecie. Na klopsiki bezjajeczne z tofu wpadłem gdy myślałem o dodatkach do żurku wielkanocnego, ale to nie jedyny sposób na ich wykorzystanie. Można je dodać do sałatek, postawić na stole jako imprezową przekąskę. Są pełne białka i jajecznego smaku, choć obok jajek nawet nie stały. Zapraszam!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegański Krem Chrzanowo-Gorczycowy – na Wielkanoc i nie tylko!
Przed Wami, wspaniały krem chrzanowo-gorczycowy! Trochę z okazji Wielkanocy a trochę tak na co dzień do kiełbaski (wegańskiej oczywiście)...
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...