Miałam ochotę polecieć w kulki, więc przygotowałam ziemniaczane knedle, słodkie pyzulki. Knedle to dla mnie smak dzieciństwa i zawsze je jadałam ze śliwkami, tym razem postanowiłam zabawić się z soczystymi brzoskwiniami. W ramach atrakcji do bułki tartej proponuję przemycić trochę pistacji.
Proporcje są na wagę złota, ale knedle można przygotować na oko, bez użycia wagi, potrzeba tu jednak odwagi.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto marchewkowe
Przepyszne i wilgotne ciasto marchewkowe z delikatną nutą cynamonu, które otula jak ciepły koc w jesienny dzień.
Owsianka a’la szarlotka
Owsianka a'la szarlotka, czyli owsianka z jabłkami i cynamonem, będąca zdrowszą wersją deseru lub śniadania. Płatki owsiane grają tu rolę …
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!
Owsiane biscotti z pistacjami i żurawiną
Owsiane biscotti, czyli zdrowsza wersja włoskiego specjału. Bez dodatku curku i mąki. Bezglutenowe, zdrowe ciastka. Ideale jako przekąska/śniadanie.