
Miałam ochotę polecieć w kulki, więc przygotowałam ziemniaczane knedle, słodkie pyzulki. Knedle to dla mnie smak dzieciństwa i zawsze je jadałam ze śliwkami, tym razem postanowiłam zabawić się z soczystymi brzoskwiniami. W ramach atrakcji do bułki tartej proponuję przemycić trochę pistacji.
Proporcje są na wagę złota, ale knedle można przygotować na oko, bez użycia wagi, potrzeba tu jednak odwagi.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto cukiniowe z mascarpone i owocami
Lato to nie tylko czas wielobarwnych owoców, ale także sezon na kabaczki. Cukinię można dostać w markecie przez cały rok, …
Bananowa galette ze śliwkami i aronią
Jeśli coś się robi w nieskończoność, to nawet jak się to uwielbia można się tym trochę znudzić. Zawsze lubiłam robić …
Panna cotta z pieczonymi figami, gorzką czekoladą i pistacjami
Życie jest jak bieg przez płotki, codziennie pokonujemy przeszkody i podejmujemy decyzje od których zależą nasze dalsze losy. Wygrywa ten …
Placuszki ziemniaczano-twarogowe
Tak, tak, dobrze przeczytaliście- śniadanie do łóżka! Notka z tego cyklu, jak policzyłam, nie pojawiła się na blogu od kwietnia …