Kiedy zupełnie nagle robi zimno, dni stają się krótsze, a za oknem bez przerwy wieje, jeszcze lepszą bronią od czapki i szalika jest miska rozgrzewającej jaglanki. A zwłaszcza takiej, która smakuje jak najlepszy deser.
O wspaniałych zaletach kaszy jaglanej wiedzą już chyba wszyscy – sycąca, bezglutenowa i pełna odżywczych właściwości na stałe zagościła w kuchni tych, którzy dbają o swoje zdrowie. Jednak wiecie, że jestem rozpieszczoną dziewczyną i w mojej kuchni ważny jest też dla mnie smak potraw – mdła kasza jaglana z przypadkowymi owocami i bakaliami to nie dla mnie. Dlatego kiedy zaczynają się pierwsze przymrozki, odpalam ogień pod rondlem z jaglanką i gotuję królewską jaglankę z kremowym mlekiem kokosowym, świeżymi daktylami i granatem. Od razu robi się cieplej na żołądku, w…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE JAJKA SADZONE
Nadchodzi rewolucja - wegańskie jajko sadzone! I to nie byle jaka imitacja, efekt końcowy jest autentycznie przerażająco zbliżony do prawd...
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …