
Kokosowa kasza gryczana – wegański, bezglutenowy deser śniadaniowy na bazie polskiej superżywności. Łączy pyszną kaszę gryczaną z kremowym mlekiem kokosowym i słodkim syropem z agawy. Przygotowanie zajmuje 50 minut, a danie dostarcza solidnej porcji błonnika wspierającego trawienie. Bogate w minerały siemię lniane i mak dodają wartości odżywczych. Idealne na pożywne śniadanie lub zdrowy podwieczorek. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców i ekstraktu waniliowego dla podkreślenia smaku.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
10
119
J
Jadlonomia.com
Naleśniki z karobowym musem i malinami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
8
63
J
Jadlonomia.com
Racuchy z malinami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
12
123
J
Jadlonomia.com