Uwaga, zaczęło się! Wraz z początkiem maja na straganach zjawiły się kwaśne łodygi rabarbaru, a razem z nimi na blogu rozpocznie się prawdziwy, rabarbarowy festiwal. Będą rabarbarowe tarty, babeczki i budynie, a na początek słodka, kokosowa owsianka z rabarbarem i hibiskusem.
Rabarbar często bywa niedoceniany. Wszyscy przepadamy za truskawkami, szukamy dojrzałego mango i kupujemy słodkie maliny w malutkich opakowaniach, podczas gdy za 4 złote można wyposażyć się w kilogram karmazynowych łodyg. Długo wytrzymają w lodówce i sprawdzą się w niezliczonych wypiekach oraz deserach. Wspaniale rozpływają się pod kruszonką z płatków owsianych, orzeźwiają z samego rana w bananowych placuszkach oraz zatapiają się w miękkim placku z marcepanem. Jeśli nie zdążymy wykorzystać ich kiedy są jędrn…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Koktajl z kiwi
Koktajl z kiwi czyli kolejna odsłona koktajli owocowych, tym razem o smaku kiwi. Poziom słodkości zależy od dojrzałości kiwi, ja …
Koktajl z mango
Koktajl z mango to najczęstsza forma w jakiej je spożywam, jest przepyszny. Ten przepis to forma podstawowa, można oczywiście zastąpić …
Białkowa kawa kuloodporna (keto, wegańska)
Gęsta i kremowa kawa o smaku czekoladowym, przypominająca cappuccino to hit ostatnich tygodni. Po blendowaniu tworzy się aksamitna pianka, k
Bananowy twarożek z tofu
Bananowy smak bardzo dobrze komponuje się z tofu. Twarożek jest wegański oraz bezglutenowy. Szczególnie polecam dla alergików :)