Pudding z tapioki to prawdziwy łamacz serc. Nie ma osoby, która po spróbowaniu go nie zakochałaby się w nim po uszy. Słodki, miękki, kleisty, pełen małych, jędrnych kulek podbija wszystkie napotkane serca i żołądki.
Tapioka to skrobia z bulwy manioku, taki brazylijski odpowiednik naszej skrobi ziemniaczanej. Czasem występuje pod postacią mąki, jednak najczęściej można spotkać tapiokę w formie małych, białych kulek, z których przygotowuje się puddingi oraz piekielnie popularne swego czasu w Warszawie bubble tea. Perełki tapioki wystarczy zalać mlekiem i moczyć je przez godzinę, a następnie w tym samym mleku gotować około 12 – 15 minut i … to właściwie gotowe. Tak ugotowaną tapiokę można rozlać do przygotowanych naczynek, przykryć łyżką sosu z ulubionych owoców i wstawić do lodówki…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI I MORELAMI
Kojarzycie przepis na ULUBIONE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI ? Jeśli je przygotowywaliście to wiecie, że minimalna ilość składników plus soczyste ...
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
WEGAŃSKIE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI - HOT CROSS BUNS
Puchate, mięciutkie i pełne rodzynek bułeczki, które na ogół przygotowywane są w krajach chrześcijańskich z okazji Świąt Wielkanocnych. Jed...