
Kremowy koktajl z masłem orzechowym i bananem – wegańska bomba energetyczna bez glutenu. Przygotujesz go w zaledwie 10 minut z mleka roślinnego, dojrzałego banana i aromatycznego masła z orzechów laskowych. Jedna porcja dostarcza aż 11g białka i 396 kcal, dodając sił na cały poranek. Bogactwo potasu z bananów wspiera pracę mięśni, idealny na zdrowe śniadanie lub przekąskę po treningu. Podawaj schłodzony z odrobiną kakao i cynamonu dla dodatkowego aromatu.
5 min
Przygotowanie
5 min
Gotowanie
10 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/6 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/6
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Jaglany koktajl z nektarynkami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
3
257
J
Jadlonomia.com
Owsianka z masłem orzechowo – kokosowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
571
J
Jadlonomia.com
Owsianka nocna – szybkie, zdrowe i pożywne śniadanie
Zdarza Ci się rano biegać po domu, starając się w biegu przygotować coś na szybkie śniadanie? A może zdarza Ci …
10 min
1
1135
P
Przepisydlazielonych.pl
Koktajl z winogron
Kiedy moja żona wróciła z zakupów z całą masą winogron (naprawdę, ilość była jak na rodzinę pięcioosobową!), wiedziałem, że trzeba …
10 min
2
170
P
Przepisydlazielonych.pl