
Komosa ryżowa po meksykańsku to sycące, wegańskie danie jednogarnkowe, które przygotujesz w zaledwie 30 minut. Bazuje na pożywnej komosie ryżowej, czerwonej fasoli i pomidorach, wzbogaconych aromatycznymi przyprawami jak kumin i papryka ostra. Porcja dostarcza aż 534 kcal, będąc doskonałym źródłem białka roślinnego i błonnika. Dzięki komosie wspiera pracę jelit i dostarcza pełnowartościowego białka. Idealne na szybki obiad lub lunch do pracy. Podawaj z awokado i świeżą kolendrą dla dodatkowej świeżości.
10 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
6
442
J
Jadlonomia.com
Sałatka z komosą ryżową
Dla mnie idealna sałatka, to tak, którą można się najeść, a zielenina jest tylko jej częścią dekoracyjną, a nie głównym …
35 min
4
870
P
Przepisydlazielonych.pl
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
50 min
2
480
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …
35 min
4
416
P
Przepisydlazielonych.pl