
Komosa ryżowa z pieczarkami i cukinią to sycące, wegańskie danie bezglutenowe, bogate w białko roślinne. Główne składniki to quinoa, pieczarki i cukinia, które w połączeniu z aromatycznymi ziołami prowansalskim i kuminem tworzą wyjątkową kompozycję smaków. Przygotujesz je w zaledwie 30 minut – idealne na szybki, zdrowy obiad. Porcja dostarcza 510 kcal i aż 18g białka. Dzięki komosie ryżowej danie wspiera pracę jelit błonnikiem. Świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy lub lekka kolacja. Podawaj z sałatką ze świeżych warzyw dla dodatkowej porcji witamin.
10 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z komosą ryżową
Dla mnie idealna sałatka, to tak, którą można się najeść, a zielenina jest tylko jej częścią dekoracyjną, a nie głównym …
35 min
4
870
P
Przepisydlazielonych.pl
Wiosenna bomba witamin - chrupiące nowalijki, czarna quinoa, pieczona ciecierzyca i wyrazisty sos.
Kasza z warzywami to klasyk kuchni wegańskiej! Tym razem polecam Wam orzeźwiającą wersję wiosenną.
60 min
6
306
E
Easyvege.pl
Sałatka z bakłażanem i zieloną soczewicą
Bakłażan w sezonie jest łatwo dostępny i tani, tak więc warto wtedy po niego sięgać jak najczęściej. Tym razem upiekłem …
45 min
1
1535
B
Blendman.pl
Sałatka z ciecierzycą i oliwkami
Ostatnio zacząłem zdrowiej się odżywiać. Zabrałem się za aktywne uprawianie sportu, a nie tylko oglądanie go z pilotem w ręce …
15 min
1
1731
B
Blendman.pl