Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak połączyć wyjątkowe smaki z prostą, roślinną kuchnią? Jeśli tak, mam dla Ciebie coś, co pokochasz – przepis na komosę ryżową z tofu marynowanym w pieprzu jawajskim, podane ze szpinakiem, marchewką i przepysznym sosem orzechowym. To danie nie tylko cieszy oko, ale przede wszystkim podniebienie!
Marynowanie tofu w mieszance imbiru, czosnku, sosu sojowego, syropu klonowego, oleju sezamowego i soku z cytryny nadaje mu głębię smaku, którą trudno opisać słowami. Pieprz jawajski dodaje lekkiej ostrości i ciepła, tworząc niezapomniane doznania. A teraz najlepsze – po zamarynowaniu tofu obtaczamy w skrobi ziemniaczanej i smażymy na złoty kolor. Gdy tofu jest chrupiące i rumiane, dodajemy resztę marynaty, która zamienia się w gęstą glazurę, otulając k…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …
Sos indyjski z makaronem (wegański)
To jedno z moich ulubionych i szybszych dań. Sos indyjski z makaronem jest niezwykle aromatyczny przez dużą ilością przypraw takich …
Wegańska chińszczyzna
Wegańska chińszczyzna, czyli domowa, wege-chińszczyzna po polsku. Jakiś czas temu kupiłam przyprawę do kurczaka w celu sprawdzenia jak będzie smakować …