Korzenne drożdżówki, to moja propozycja na smakowity świąteczny, zimowy wypiek. Podczas pieczenia po domu unosi się przepiękny zapach cynamonu i świeżego pieczywa… To jest dla mnie najcudowniejszym, relaksujący i pozytywnie nastrajającym do życia zapach!
Dzisiejszymi drożdżówkami częstowałem dzieci, osoby w średnim wieku, jak i te starsze. Każdemu wybitnie posmakowały te przepyszne korzenne ślimaczki, a dowodem na to są wielokrotne dokładki, drożdżówki trzymane kurczowo w obu rękach, aby nikt ich przypadkiem nie zabrał oraz fakt, że cała blaszka drożdżówek znikła, zanim zdążyłem sam się nimi porządnie nacieszyć!
Przygotowując tak smakowite wypieki, warto pomyśleć o osobach, które mają nietolerancje na nabiał lub po prostu – tak jak ja – nie jedzą produktów odzwierzęcych. Dz…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
WEGAŃSKA TARTA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I KARMELEM Z DAKTYLI
Kojarzycie bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych ciasto PECAN PIE? To moja polska i oczywiście wegańska wersja tej niezwykle aromatyczne...
TOFURNIK Z JABŁKAMI I CYNAMONEM NA SPODZIE CIASTECZKOWYM
Wśród moich przepisów znajdziecie masę propozycji na wegańskie wersje sernika, w tym wiele typowo świątecznych. Jednak jak co roku przed …
WEGAŃSKIE MIĘKKIE PIERNICZKI Z LUKREM KRÓLEWSKIM
Nie ma Świąt bez pierniczków, wiadomo! Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, ciasto nie wymaga długiego leżakowania, a lukier chłodzenia …