
Kostka sojowa w sosie słodko-kwaśnym – sycące, wegańskie danie o wysokiej zawartości białka (28g na porcję), przygotowane z kostki sojowej i aromatycznego sosu ananasowego. Kluczowe składniki to sos sojowy bezglutenowy i świeży sok ananasowy, które nadają charakterystyczną słodko-kwaśną nutę. Gotowe w 60 minut, dostarcza solidnej porcji białka roślinnego, wspierając mięśnie. Idealne na pożywny obiad lub meal prep. Podawaj z ryżem i gotowanymi brokułami dla pełni smaku i wartości odżywczych.
20 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/23 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/23
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
6
442
J
Jadlonomia.com
Wegańskie ragout z letnich warzyw i kotletów sojowych
Takiej obfitości świeżych, pachnących warzyw jak teraz nie będzie gdy skończy się lato. Właśnie dziś jest idealny czas na wegańskie …
50 min
4
240
E
Easyvege.pl
Piątkowy fridge-cleaning – Jednogarnkowy gulasz wegański w stylu indyjskim.
Wegański, szybki, sycący obiad, który powstał poprzez piątkowe sprzątanie lodówki.
45 min
4
440
E
Easyvege.pl
Kasza jaglana z warzywami
Mój prosty i zarazem pełnowartościowy obiad bardzo często składa się z kaszy, całej masy świeżych warzyw i kostki tofu lub …
35 min
2
744
B
Blendman.pl