
Ostatnio kupiłam tyle warzyw, że tylko je jemy na różne sposoby, a mięsa nie było chyba ze 3 dni. Tu zupa, tam tarta, sałatka albo risotto. Oczywiście na stole znalazły się też moje ulubione kotlety z ciecierzycy i cukinii.
Idealnie sprawdzają się na lekki obiad, przekąskę lub nawet śniadanie. Ja lubię szczególnie w połączeniu z chrupiącą sałatką i jogurtem.
Cieciorkę najbardziej lubię ugotować sama i robię to od razu w większych ilościach i trzymam w lodówce w słoiku w wodzie. Zużywam ją potem do sałatek, np. z pieczoną marchewką, zupy albo tagine.
W przepisie znajduje się „przyprawa meksykańska” – może to być kupny mix meksykański lub orientalny, ale najlepiej przygotować taki samemu w domu. Jest bardzo uniwersalny, można stosować do wielu dań, nie tylko meksykańskich- zup, sałatek, kotlecików… A tutaj mój przepis na przyprawę meksykańską.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Meksykański zapiekany kalafior
Viva Mexico! Co łączy Meksyk, dobrej jakości kawę i kalafiora? Na pierwszy rzut oka nic, ale ja postanowiłam te 3 …
Tarta Ratatuj
Jeśli przyjdzie ktoś do Was i powie „Bonjour, jestem głodny i zmęczony wyścigiem szczurów, podaj mi sznur albo ratuj”.Ty powiedz …
Ziemniaczane kotlety z kozim serem i karmelizowaną cebulą
Gdy zostaną Ci z obiadu ziemniaki, nic się nie martw. O rety! Przecież można z nich zrobić przepyszne ziemniaczane kotlety.Dostałam …
Fakegrzebki
Nikt nie lubi podróbek, ale to wyjątkowo smaczne fałszerstwo. Przed Wami fakegrzebki, czyli pineapple tofu scallops.Ananasowe vegrzebki taplają się w...