Rozklepujemy cienko kotlety schabowe, panierujemy boczniaki w panko, ugniatamy ziemniaki tłuczkiem by stworzyć aksamitne puree ziemniaczane. A zapominamy trochę o trzecim, równie ważnym komponencie obiadu. Dlatego ruszłyśmy ze Śliwką z #projektsurówka 30 dni, 30 przepisów, raz przepis na moim instagramie @tochabrocha, a raz u Śliwki @sliwkamarta
Dziś dzień 5 wyzwania i postawiłam na klasykę, surówkę Waldorf. Wywodzi się ona z końca XIX wieku, z Nowego Jorku, z hotelu o tej samej nazwie. Jej głównym bohaterem jest mało seksowny, ale ponętnie pachnący korzeń selera. Jeśli za nim nie przepadacie to możecie podmienić na seler naciowy. Surówką z selera to jedna z moich ulubionych z czasów dzieciństwa, ale oczywiście z jabłkiem. Waldorf składa się również z orzechów włoskich i winogron…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
tarta z burakiem, marchewką i kozim serem
tarta z burakiem, marchewką i kozim serem do góry nogami, czyli tarte tatin. idealna na przystawkę, doskonale się sprawdzi z …
Pieczony kalafior z ciecierzycą
pieczony kalafior z cieciorką. przekąska, baza do sałatki lub nadzienie do pity. podane z kremowym sosem z awokado stanowi pełnowartościowy, …
Sałatka z pieczonym burakiem, pomarańczą i ricottą
sałatka z pieczonym burakiem, pomarańczą i ricottą. zdrowa, pyszna i kolorowa
Pieczone bataty z awokado, granatem i fetą
Hej wariaty! Oto szybki przepis na pieczone bataty. Serwuję je z bombowymi dodatkami: granatem, awokado, kolendrą i serem feta. Prawdziwa …