Bakłażan jest warzywem sezonowym, ale upolować go możemy przez cały rok w większości sklepów spożywczych. Dzisiaj chcę Wam pokazać jak zrobić proste kotlety z bakłażana, które będą świetnym dodatkiem np. do sałatki. REWELACYJNIE sprawdzą się również jako część głównego dania.
Kotlety z bakłażana
W okresie letnim bardzo chętnie sięgam po sałatki i Wam również polecam taki sposób podania dzisiejszych kotlecików. Moja sałatka składa się z miksu zielonych liści, pomidorków koktajlowych, czerwonej cebuli, kaparów, świeżego tymianku i domowego sosu tahini. Chrupiące kotlety z bakłażana dopełniają ją IDEALNIE!
Panierowany bakłażan – KĄCIK PORAD
- Do panierowania kotletów użyłem panierki panko, której jestem wielkim fanem. Jeśli …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …