Lato, słońce i przyjemny wiaterek. Stragany i regały sklepowe uginają się pod ciężarem sezonowych owoców i warzyw. Ja zawsze z utęsknieniem wyczekuję sezonu na bób. Gdy tylko on nadchodzi, to zaczyna się wielkie gotowanie i jeszcze większe ucztowanie. Tym razem na tapet wleciały kotlety z bobu.
W towarzystwie klasycznej surówki tworzą niesamowicie pyszny obiad, który sprowadza same dobre myśli, a uśmiech sam się rysuje na twarzy od ucha do ucha.
Masz nadmiar bobu i nie wiesz co z nim zrobić? Ostatnio na bloga wleciała wyśmienita zupa z bobem, którą Ci serdecznie polecam. Zobacz również pozostałe przepisy z bobem. Na pewno znajdziesz tam kilka smakowitych inspiracji dla siebie.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …