
Kotlety z buraka i kaszy jaglanej, czyli jak łatwo stworzyć z buraków aromatyczne, chrupiące kotlety. Po pierwszym gryzie byliśmy z moim mięsożercom mocno zaskoczeni, gdyż przerosły one nasze oczekiwania. Co więcej, wychodzi ich całkiem spora ilość, którą (jeżeli się uda nie zjeść od razu) można zamrozić. Do tego przepisu możecie wykorzystać surowe buraki, lub pieczone. Dodatkowo przepis ten jest wegański, bez glutenu, bez jajek i bez laktozy. Korzystajcie póki trwa sezon na buraki! :)
Więcej kotletów znajdziecie tutaj a zamienników mięsa znajdziecie tutaj.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Ryż z sosem pomidorowym
Ryż z sosem pomidorowym to jeden z prostszych a zarazem smaczniejszych przepisów. Nie potrzeba do niego wiele co więcej jest …
Makaron ze szparagami i bazylią
Makaron ze szparagami i bazylią to idealny pomysł na obiad podczas sezonu na szparagi. W tym przypadku użyłam białych, jednakże …
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.