Pamiętasz te domowe obiady, gdzie na talerzu lądowały mięciutkie kotlety jajeczne, do tego ziemniaki z koperkiem, mizeria albo marchewka z groszkiem – i życie było piękne? No właśnie. Ja też to pamiętam. I powiem Ci coś szalonego: dziś możesz wrócić do tego smaku… w wersji roślinnej! Bez jajek, bez mięsa, bez kompromisów. Serio.
Te kotlety z kaszy jaglanej i tofu mają w sobie coś magicznego. Z jednej strony są proste jak barszcz (no, jak barszcz na wodzie), a z drugiej – mają w sobie głębię smaku, której nie powstydziłby się żaden szef kuchni z misją „jak u babci, ale wege”. Delikatne w środku, z chrupiącą skórką, pachnące czosnkiem i cebulką, a do tego zaskakująco „jajeczne” – mimo że nie zawierają ani jednego jajka.
Jeśli myślisz, że rośl…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado
Kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado. Wegańskie, bezglutenowe. Pyszne i pożywne, na obiad lub przekąskę.
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …