
No to mamy upały, przynajmniej tutaj w Nicei. Gorąco, że ledwo łapię oddech, więc postanowiłam zrobić zupę z pieczonych warzyw. Ale kupiłam tyle pysznych, letnich okazów, że po prostu musiałam, ale nie ukrywam, że na krem z bakłażana miałam ochotę już od jakiegoś czasu. A co najlepiej wzmocni jego smak i przy okazji jest bardzo prowansalskie? Oczywiście pomidory i papryka!
A teraz pytanie za 100 punktów! Co dać na górę? Mogą być oczywiście grzanki, może być starty ser, ale gdyby tak dać coś serowego, co jednocześnie jest chrupiące? Myślę o chipsach z parmezanu, które są pyszne i tak proste w przygotowaniu.
Wystarczy ułożyć górki ze startego sera, zapiec i voila, po 5 minutach mamy takie oto cuda!
A sama zupa bardzo mi smakuje, jest dość gęsta, nie doprawiona niczym poza solą i pieczonym czosnkiem. Taka kwintesencja lata!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Chłodnik z buraka
Chłodnik z buraka, ekspresowy, zaledwie kilka składników. Pyszny i kremowy, idealny na upalne dni! Do tego super zdrowy !
Chłodnik z awokado, ogórkiem i jogurtem
Czy macie czasem ochotę na coś orzeźwiającego, lekkiego i zdrowego? Lato to czas, gdy z przyjemnością sięgamy po chłodne, świeże …
Spektakularnie pyszny zielony chłodnik
Przed Wami mój ulubiony zielony chłodnik z dojrzałym, kremowym awokado i chrupiącymi, świeżymi nowalijkami!
Klasyczny barszcz z botwinki, czyli wiosenna zupa jak u mamy!
Zupa która najbardziej kojarzy mi się z cudowną porą roku, gdy wiosna staje się latem? - z całą pewnością „barszcz …