
Zostawiam was tu na szybko z moim ulubionym przepisem na brukselkę- ugotowaną tak, że mój mąż, zdeklarowany antyfan brukselki, sięgał po nią prosto z patelni. Kluczem jest właściwe ugotowanie. Jeśli wylejemy pierwszą wodę, w której brukselka się zagotowała, pozbędziemy się specyficznej goryczki, która odpowiada za ogólną niechęć do tego warzywa.
Postarajcie się też wybrać brukselkę dobrej jakości. Gotuję ją od lat i zauważyłam, że przeleżała w dużych supermarketach ni jak się ma do tej świeżej, którą kupicie od rolnika na waszym lokalnym bazarku.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Gniecione młode ziemniaki, ze szczawiem, sosem holenderskim i jajkami
Młode ziemniary z Sieradza, zwiędnięty pęczek szczawiu i jajka od Babuszki z bazarku przemieniłam w przepis na wagę złota.Szczaw nie …
Broccoli pasta
Szakarą szakarą makaron! Dzisiaj propozycja wiosennej kolacji. Oto Broccoli Pasta, do tego chrupiąca młoda kapusta, ogórek, szczypiorek, awokado,...
Spaghetti z pesto z pieczonej papryki, z karmelizowaną kukurydzą i fetą
Jeśli całe życie jesz tylko makarony z sosem pomidorowym to na pewno jesteś szczęśliwym człowiekiem, bo są pyszne. Ale skąd …