Jeśli w głowie Ci wygłupy, zjedz talerz zupy! Nowina gorąca, oto nowy wrześniowy cykl – Zupa miesiąca.
W moim osiedlowym warzywniaku „Oliwka” są naprawdę niezłe kiszone! Postanowiłam się z nimi zabawić i zrobić ogórkową jakiej jeszcze nie jedliście, ja też nie. Aksamitną zupę zaserwowałam z musztardowo-miodowymi wstążkami kiszonego, piórkami młodej cebulki czosnkowej i oliwą koperkową. Super będą tu też chrupać grzanki.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
potrawka wiosenna ze szparagami, bobem, młodymi ziemniakami i soczewicą
Niby wiosna, niby maj, a pada śnieg. Jak żyć? Sezon truskawkowy prawie w pełni, a wiosna się gdzieś schowała. Chętnie …
Kapusta z grzybami leśnymi
Kapusta z grzybami leśnymi to jedno z tych dań, które nie tylko rozgrzewa w chłodne dni, ale także przenosi nas …
krem z ziemniaków z zieloną cebulką i serem
krem z ziemniaków z zieloną cebulką. przepyszny, szczególnie posypany pysznymi grzankami.
zupa marchewkowa z kolendrą
Zupa marchewkowa z dużą ilości kolendry: liści jak i nasion. Aromatyczna, szybka w przygotowaniu.