Hej! To mój pierwszy przepis na tofucznicę – ulepszony znajdziesz tutaj!
Bardzo długo podchodziłem z rezerwą do jedzenia tofucznicy. Z jednej strony jajek na diecie roślinnej nie brakuje mi praktycznie w ogóle. Moje zamiłowanie do spożywania jajecznicy, jajek sadzonych czy na miękko przeminęło dawno, nawet jeszcze wtedy gdy spożywałem produkty odzwierzęce. Z drugiej zaś, nie sądziłem, że aż tak dobrze da się odwzorować jajeczną wersję tego śniadania. Jakże zmieniło się moje myślenie gdy odkryłem możliwość przyrządzenia kremowej, delikatnej tofucznicy dzięki jednej, prostej sztuczce (ZOBACZ JAK). Chcecie sprawdzić jak powstaje taka tofucznica? Zostańcie ze mną!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …