Kremowy dahl z dynią i czerwoną soczewicą na mleczku kokosowym
50 min
6 porcji
587 kcal

Kremowy dahl z dynią i czerwoną soczewicą – wegańskie, wysokobiałkowe curry, które rozgrzeje w jesienne wieczory. Główne składniki to czerwona soczewica, dynia i aromatyczne mleczko kokosowe. Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut, a gotowanie 30 minut – idealne na szybki, pożywny obiad. Porcja dostarcza 18g białka i mnóstwo błonnika. Bogate w antyoksydanty z dyni i przypraw wspiera odporność. Podawaj z ryżem basmati i świeżą kolendrą dla pełni smaku.
20 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/18 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/18
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Boczniaki po tajsku
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
21 min
2
128
J
Jadlonomia.com
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
6
442
J
Jadlonomia.com
Tofu w sosie orzechowym
Dzisiaj przygotowałem dla Was danie inspirowane kuchnią tajską i indonezyjską. To właśnie w tym regionie bardzo popularny jest sos orzechowy. …
45 min
4
551
P
Przepisydlazielonych.pl
Curry z kalafiora i białej fasoli
Dziś mam dla was prawdziwą perełkę w świecie kulinariów - Curry z Kalafiorem i Białą Fasolą. To danie, które nie …
35 min
4
755
P
Przepisydlazielonych.pl