Kremowy dahl z dynią i czerwoną soczewicą na mleczku kokosowym
Otulający smak, a w składzie dynia, dużo warzyw i czerwona soczewica. Kto raz ugotuje ten dahl z dynią, będzie go gotował każdej jesieni!
Października sprowokował mnie znów do przeglądu ulubionych, jesiennych przepisów i przypomniał mi o moim wspaniałym, dyniowym przepisie na cudownie kremowy dahl z dynią i mleczkiem kokosowym!
Ten przepis uważam za jedną z moich najlepszych receptur! – to także sprawdzony jesienny hit w moim domu, gdy tylko startuje sezon na dynię! Gotowany bez umiaru dla siebie i dla bliskich, nie nudzi się aż do grudnia! 🙂
Wspaniała kremowość konsystencji + słodko-pikantne nuty zanurzone w tłustym mleczku kokosowym. Absolutnie otulający, kojący, głęboki smak, a w składzie bardzo dużo warzyw i soczewicy. Takie właśnie jest t…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay
Orzechowy posmak i dodatek aromatycznych ziół świetnie przełamuje chrupiąca marchewka i warzywa z marynowanym tofu, pycha!
Seitan w sosie beszamelowym curry
Seitan to azjatycki zamiennik mięsa, składający się z czystego glutenu. Seitan w aromatycznym sosie beszamelowym curry to idealne danie dla …
Pierogi z dynią piżmową, wegańskie
Pierogi z dynią czyli przywitanie sezonu dyniowego. Do przygotowania tego dania użyłam dyni piżmowej, której nie musicie obierać. Nie wiem …
Sos dyniowy kremowy (wegański)
Sos dyniowy jest kremowy i delikatny w smaku oraz bardzo prosty w przygotowaniu. Świetnie pasują do niego aromatyczne przyprawy takie …