
Kruche ciasteczka owsiane – wegańskie i bezglutenowe słodkości na bazie płatków owsianych, oleju kokosowego i rodzynek. Gotowe w zaledwie 36 minut (w tym 20 minut przygotowania), dostarczają 282 kcal na porcję. Bogate w błonnik z płatków owsianych, wspierają pracę jelit. Idealne na zdrową przekąskę do pracy lub szkoły albo jako słodki dodatek do popołudniowej kawy. Podawaj z ulubionymi orzechami i ziarnami dla dodatkowej chrupkości.
20 min
Przygotowanie
16 min
Gotowanie
36 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 16 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Pralinki jak śliwka w czekoladzie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
25
88
J
Jadlonomia.com
Ulubione ciasteczka owsiane
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
15
226
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
20
98
J
Jadlonomia.com