Nadszedł sezon na truskawki, tak więc trzeba ten czas wykorzystać jak najowocniej… Tym razem postanowiłem ukręcić bezglutenowe kruche ciasto z budyniem i truskawkami, którego przygotowanie jest naprawdę banalnie proste. Smakuje i wygląda klasycznie, a jest bezglutenowe i wegańskie!
Kruche ciasto z mąki owsianej
Spód ciasta jest jednocześnie podrośnięty, zbity oraz IDEALNIE kruchy. Oblany kremowym budyniem (u mnie o smaku waniliowym), do tego soczyste i aromatyczne truskawki… Cudowne połączenie, które powala na kolana swoją prostotą. Prawdziwy HICIOR!
Dzisiejsze ciasto zrobiłem głównie z mąki owsianej. Jeśli przygotowujesz kruche ciasto dla celiaka, to koniecznie sprawdź czy jest to mąka certyfikowana. W sklepie zabrakło mąki owsiane…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie lody czekoladowe z dwóch składników!
Bajecznie kremowe, delikatnie słodkie, zdrowe i bardzo proste w przygotowaniu! - oto domowe, wegańskie lody idealne ;)
Deser sentymentalny, czyli waniliowa manna z sokiem malinowym i z letnimi owocami.
Oto zweganizowana wersja deseru, który większość z nas świetnie pamięta z dzieciństwa - manna z sokiem malinowym i z owocami.