
Wegańskie kruche ciasto bezglutenowe z truskawkami i budyniem – pyszny deser na bazie mąki owsianej, jogurtu kokosowego i świeżych truskawek. Przygotowanie zajmuje tylko 30 minut aktywnej pracy, a całość piecze się 70 minut. Bogate w błonnik (64g białka na całe ciasto) dzięki mące owsianej, które wspiera trawienie. Idealne na letnie spotkania lub niedzielny podwieczorek. Podawaj z odrobiną cukru pudru i listkami mięty dla dekoracyjnego akcentu.
30 min
Przygotowanie
70 min
Gotowanie
100 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
20 min
4
359
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
2
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody czekoladowe z dwóch składników!
Bajecznie kremowe, delikatnie słodkie, zdrowe i bardzo proste w przygotowaniu! - oto domowe, wegańskie lody idealne ;)
10 min
1
E
Easyvege.pl
Deser sentymentalny, czyli waniliowa manna z sokiem malinowym i z letnimi owocami.
Oto zweganizowana wersja deseru, który większość z nas świetnie pamięta z dzieciństwa - manna z sokiem malinowym i z owocami.
35 min
4
E
Easyvege.pl