
Ciao! Szykuję dla Was przepis na ku*ewsko smaczną Lasagne Puttanesca. A dlaczego ku*rewsko? Bo puttana to po włosku dzi*ka, ale ja nie będę taka i podzielę się przepisem.
Przyznaję się, że byłam kilka dni temu na zakupach w dyskoncie, na półce z makaronami zostały tylko płaty do lasagne. Dostałam zdjęcia od reporterów, że podobna sytuacja dzieje się w innych miastach. Co za makaronowa dyskryminacja, przecież lasagne jest fantastyczna!
Wróćmy jednak to tematu Puttanesci.
Skąd ta subtelna nazwa dla spaghetti? Legenda głosi, że włoskie kobiety lekkich obyczajów zawsze były zapracowane, nawet w czasach zarazy, więc nie miały kiedy gotować. Były w stanie wygospodarować sobie 15 minut między klientami na przygotowanie spaghetti z produktami, które mają w szafce. Podsmażone fileciki anchois, kapary i czosnek przyciągał spoconych i rozgrzanych chętnych. Jeśli nie chcecie nieproszonych gości lepiej włączcie okap.
W mojej lasagne znajduje się beszamel, parmezan, mozzarella, sos pomidorowy z kaparami, oliwki, suszone pomidory, pieczarki, chilli i marynowane cebulki.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Spaghetti z pesto z pieczonej papryki, z karmelizowaną kukurydzą i fetą
Jeśli całe życie jesz tylko makarony z sosem pomidorowym to na pewno jesteś szczęśliwym człowiekiem, bo są pyszne. Ale skąd …
Cytrynowe spaghetti z orzechowymi klopsikami
Gdy zakochany kundel zobaczył ją po raz pierwszy, wiedział, że nie zdobędzie jej serca za pomocą kiepskich wierszy. Będzie musiał …
Makaron z grzybami i masłem orzechowym
Pobiegnij za mną leśnych duktów szlakiem i przygotuj szybki makaron z grzybami.Masz koszyk grzybów, ale nie masz pomysłu na obiad? …
Spaghetti Carbonara z bobem
Czas na obiecany przepis na Spaghetti Carbonara z bubu. Pojawiły się sugestie bym nazwała je Carbubunara, ale idąc tym tropem …