Szukasz pomysłu na pełen smaku, sycący, wegański obiad, który rozgrzeje Cię w chłodniejsze dni? Oto przepis na wyjątkową lasagne z dynią i zieloną soczewicą, który wprowadzi trochę jesiennej magii na Twój talerz. To danie nie tylko zachwyca smakiem, ale i przyciąga wzrok pięknymi kolorami. Co więcej, jest idealne dla każdego – nawet dla tych, którzy nie są na diecie roślinnej!
Dynia i zielona soczewica to połączenie, które zadziwia! Dynia piżmowa nadaje potrawie słodkawy, kremowy akcent, a zielona soczewica dodaje tekstury i białka. Dzięki temu danie jest naprawdę pożywne i sycące, a przy tym całkowicie wegańskie. Oba główne składniki wymieszane są w aromatycznym sosie pomidorowym z moimi ulubionymi ziołami…
Aksamitny, wegański beszamel, przygotowany z mlek…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kopytka dyniowe
Kluski lubię pod każdą możliwą postacią i wykonane ze wszystkiego, z czego tylko się da… Mamy jesień, sezon na dynię, …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …
Sos indyjski z makaronem (wegański)
To jedno z moich ulubionych i szybszych dań. Sos indyjski z makaronem jest niezwykle aromatyczny przez dużą ilością przypraw takich …