
Wegańskie kimchi – tradycyjna koreańska potrawa w wersji bezglutenowej i surowej, przygotowana z kapusty pekińskiej, czosnku i papryki. Proces fermentacji trwa 3 godziny, a porcja dostarcza aż 20g białka i zaledwie 387 kcal. Bogate w probiotyki wspiera mikroflorę jelitową i detoksykację organizmu. Idealne jako pikantna przekąska lub dodatek do obiadu. Podawaj świeżo przygotowane lub schłodzone – doskonale komponuje się z tofu i ryżem.
180 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
180 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pudding chia kokosowo – buraczany
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
195 min
4
340
J
Jadlonomia.com
Witariańskie spaghetti z cukinii
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
349
J
Jadlonomia.com
Tagliatelle ze szparagów z pietruszkowym pesto
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
511
J
Jadlonomia.com
Paprykowe gazpacho z wędzoną papryką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
201
J
Jadlonomia.com