Jakie powinno być idealne brownie? Na pewno mocno czekoladowe i bardzo słodkie. Do tego powinno mieć chrupiącą skórkę i wilgotny, ciągnący się środek. Koniecznie musi też mieć delikatny aromat kawy i orzechów laskowych. Jednym słowem, musi być przynajmniej w połowie tak dobre, jak moje domowe brownie.
Brownie jest zupełnie inne od większości ciast: ciężkie, zwarte, ciągnące się i podobne do słynnego, przeklętego zakalca. Z reguły jego kluczowym składnikiem jest dużo jajek, dużo masła i oczywiście roztopionej czekolady. W moim przepisie nie ma jaj ani masła – ciasto jest wilgotne dzięki roślinnemu olejowi, a ciężkie i ciągnące się dzięki dodatkowi mielonego siemienia lnianego. Do tego w środku można znaleźć kawałki orzechów i między kęsami wyczuć delikatny smak mocnej kawy.
…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …