Wszelkimi daniami kuchni pakistańskiej zajadałem się podczas swoich pobytów w UK. Oczywiście, prawie zawsze w wersji mięsnej. Od kiedy nie jadam już takich ilości mięsa, zdarza się chęć na kuchnie tamtych stron i co? Biorę w lokalu. Zazwyczaj jest smacznie, ale niekoniecznie tanio a znaleźć inną opcję niż po prostu warzywa, jest dosyć ciężko. Łatwe wegańskie curry, które dla Was tu opisałem to danie bardzo uproszczone, synkretyczne, ale też bardzo elastyczne. We wskazówkach wymienię Wam kilka opcji, które mogą posłużyć jako wkład, a w przepisie skupimy się na sosie. Do dzieła!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay
Orzechowy posmak i dodatek aromatycznych ziół świetnie przełamuje chrupiąca marchewka i warzywa z marynowanym tofu, pycha!
Seitan w sosie beszamelowym curry
Seitan to azjatycki zamiennik mięsa, składający się z czystego glutenu. Seitan w aromatycznym sosie beszamelowym curry to idealne danie dla …
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie)
Mocno aromatyczne, mocno sycące, chilli sin carne dyniowe to wegańska wersja tradycyjnego meksykańskiego dania chilli con carne.
Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną
Chcąc wypróbować wędzoną paprykę przygotowałam ten dodatek do dań, po czym kompletnie się w nim zakochałam. Robiłam już nie raz …