Łatwe wegańskie leczo z cukinii na wędzonce – synonim lata

110 min
6 porcji
215 kcal
Łatwe wegańskie leczo z cukinii na wędzonce – synonim lata
Wegańskie leczo z cukinii i wędzonego tofu to pyszne, sezonowe danie jednogarnkowe, idealne na letnie obiady. Bazuje na świeżych warzywach – cukinii, czerwonej papryce i cebuli, wzbogaconych dymnym aromatem tofu. Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut (plus gotowanie), a porcja to tylko 215 kcal. Bogate w błonnik, wspiera pracę jelit dzięki obfitości warzyw. Świetnie smakuje podane z chrupiącym pieczywem lub kaszą jaglaną, jako sycący posiłek dla całej rodziny.
20 min
Przygotowanie
90 min
Gotowanie
110 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 6 porcji 10x
/9 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/9
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Zapiekanka selerowa
🌱 Wegańska

Zapiekanka selerowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Zupa ziemniaczano-porowa z białą fasolą
🌱 Wegańska

Zupa ziemniaczano-porowa z białą fasolą

Pożywna, prosta, ale przede wszystkim PRZEPYSZNA zupa z ziemniakami, porem i białą fasolą. Cudownie rozgrzewa i syci w chłodniejsze dni …

30 min
6
264
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańska zupa meksykańska
🌱 Wegańska

Wegańska zupa meksykańska

Czasami są takie dania, których nam brakuje z czasów, gdy nie byliśmy jeszcze na "weganie"... Dla mnie z pewnością jedną …

60 min
4
711
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa pomidorowa z passaty
🌱 Wegańska

Zupa pomidorowa z passaty

Jeśli marzysz o zupie, która jednocześnie rozgrzeje i nasyci, a do tego zachwyci Twoje kubki smakowe, to koniecznie spróbuj mojego …

220 min
8
151
P
Przepisydlazielonych.pl