
Wegański pasztet zero waste – prosty i zdrowy sposób na wykorzystanie ugotowanych warzyw. Wyróżnia się wysoką zawartością białka (16,65 g/porcję) dzięki fasoli jasnej i mielonemu siemieniu lnianemu. Przygotowanie zajmuje tylko 15 minut (pieczenie 60 min), a danie jest bezglutenowe i bogate w błonnik. Idealny do meal prepu – świetnie sprawdzi się na kanapki lub jako dodatek do obiadu. Podawaj z świeżymi warzywami i domowym chlebem dla pełni smaku.
15 min
Przygotowanie
60 min
Gotowanie
75 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piknikowa pasta kanapkowa z batatów, fasoli i prażonego słonecznika
Wegańskie kanapki na piknik lub wyprawę do lasu. Zdrowe, pyszne, pełne chrupiących warzyw i sycące. Czy to w ogóle możliwe? …
25 min
4
366
E
Easyvege.pl
Jeden przepis, dwa wegańskie dania - makaron w kremowym sosie i pasta warzywno-orzechowa.
Jeden prosty przepis, jedno szybkie gotowanie, dwa wegańskie, pyszne dania! - brzmi dobrze? ;)
60 min
3
371
E
Easyvege.pl
Pasztet z bobu
Chcesz zrobić najlepszy pasztet bezglutenowy? Koniecznie weź się za pasztet z bobu. Smakuje rewelacyjnie i jest prosty do zrobienia.
100 min
6
144
B
Blendman.pl
Falafel z piekarnika
Falafel z piekarnika to świetna alternatywa dla smażonego. Pieczony falafel zawiera znacznie mniej tłuszczu. Sam przepis jest bardzo prosty!
40 min
18
54
B
Blendman.pl