Łatwy sos z pieczonej dyni i masła orzechowego – totalnie do wszystkiego!
W tym roku staram się przygotowywać nieco więcej przepisów z użyciem pruduktów sezonowych. Jakiś czas temu mogliście tutaj znaleźć przepis na najlepszy bób na Ziemi a teraz na warsztat biorę dynię. Mam na nią kilka pomysłów i mam nadzieję, że zdążę się nimi z Wami podzielić, póki dyniowe szaleństwo trwa. Na pierwszy ogień przepis na sos z pieczonej dyni i masła orzechowego, z którego możecie zrobić dosłownie wszystko i zjeść go na/ze wszystkim. Jest super wszechstronny: jako dodatek, główne danie, po rozrzedzeniu może być kremem czy zupą a podejrzewam, że gdybyście dodali do niego odpowiednią ilość mąki to i dyniowe gnoczczi byście z niego ukręcili. Moim zdaniem ten sos to jeden z najlepszych i łatwiejszych sposobów wykorzystania dyni. Mam dużą nadzieję, że dacie mu szansę i trafi równ…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Flaczki z boczniaków (wegańskie)
Flaczki z boczniaków dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw mają charakter tradycyjnych flaków. Idealne na chłodne wieczory i nie tylko!
Zupa kalafiorowa bez mięsa
Kiedy zastanawiamy się nad zdrowym, pożywnym i wegetariańskim daniem, które jednocześnie rozgrzeje w chłodne dni, często wybieramy zupy. Jednak zdarza …
Orzechowy bulion z pieczonych warzyw
Bulion z pieczonych warzyw to wcale nie taki trudny orzech do zgryzienia! Co zrobić, aby nasz bulion był yummy, mimo …
WEGAŃSKA ZUPA OGÓRKOWA
Wiele pisać nie będę, to moja ulubiona zupa z dzieciństwa - ogórkowa. Tym razem w klasycznej wersji, zabielana sojową śmietanką …