Łatwy sos z pieczonej dyni i masła orzechowego – totalnie do wszystkiego!
50 min
8 porcji
211 kcal

Pikantny sos z pieczonej dyni i masła orzechowego – wegańskie, bezglutenowe danie, które pasuje do wszystkiego! Głównymi bohaterami są dynia, masło orzechowe i pasta miso, nadające aksamitną konsystencję i głębię smaku. Przygotowanie zajmuje 50 minut (tylko 15 minut aktywności), a porcja to zaledwie 211 kcal. Bogactwo beta-karotenu z dyni wspiera odporność. Idealny na rozgrzewający jesienny obiad lub kolację. Podawaj z makaronem, ryżem lub jako dip do warzyw.
15 min
Przygotowanie
35 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/16 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/16
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Zupa ziemniaczano-porowa z białą fasolą
Pożywna, prosta, ale przede wszystkim PRZEPYSZNA zupa z ziemniakami, porem i białą fasolą. Cudownie rozgrzewa i syci w chłodniejsze dni …
30 min
6
264
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańska zupa meksykańska
Czasami są takie dania, których nam brakuje z czasów, gdy nie byliśmy jeszcze na "weganie"... Dla mnie z pewnością jedną …
60 min
4
711
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa pomidorowa z passaty
Jeśli marzysz o zupie, która jednocześnie rozgrzeje i nasyci, a do tego zachwyci Twoje kubki smakowe, to koniecznie spróbuj mojego …
220 min
8
151
P
Przepisydlazielonych.pl