
Letnia zupa kurkowa – aromatyczne wegańskie danie jednogarnkowe z polskimi kurkami, cebulą cukrową i świeżą natką pietruszki. Przygotujesz ją w zaledwie 20 minut aktywności (50 minut łącznie), a jedna porcja to tylko 206 kcal. Bogata w witaminę D z grzybów, idealna na letni obiad. Świetnie smakuje z chrupiącym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. To sezonowy przysmak, który możesz zamrozić na później.
20 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl
Podcos lubelski z czosnkiem i ziołami
Co to jest podcos lubelski?-to jakby zielone kaszotto z ziołami i młodą kapustką. Wiosenne, proste i odżywcze jedzenie, które robi …
60 min
4
203
E
Easyvege.pl
Zupa z bobem i ziemniakami
Od czerwca do sierpnia trwa w Polsce sezon na bób. Zawsze staram się ten czas wykorzystać jak najlepiej w kuchni, …
45 min
4
433
B
Blendman.pl