Łososiowa marchewka

45 min
4 porcje
Łososiowa marchewka
Łososiowa marchewka – wegańska przekąska inspirowana smakami ryby, bezglutenowa i bez dodatku cukru. Kluczowe składniki to marchew marynowana w sosie sojowym i oleju lnianym z dodatkiem soli wędzonej. Przygotowanie zajmuje 45 minut, ale efekt wart jest cierpliwości. Bogactwo beta-karotenu z marchwi wspiera wzrok, a olej lniany dostarcza zdrowych kwasów omega-3. Idealna na imprezowe przekąski lub lekki lunch. Podawaj z chrupiącą czerwoną cebulą i świeżym koperkiem dla wyrazistego smaku.
🥨 Przekąski 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe 🥜 Bez orzechów
30 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
45 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/12 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/12
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
🌱 Wegańska

Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Pralinki jak śliwka w czekoladzie
🌱 Wegańska

Pralinki jak śliwka w czekoladzie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
25
88
J
Jadlonomia.com
Ulubione ciasteczka owsiane
🌱 Wegańska

Ulubione ciasteczka owsiane

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
15
226
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy
🌱 Wegańska

Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

35 min
20
98
J
Jadlonomia.com