Wiele osób sądzi, że przejście na weganizm to niekończące się pasmo ograniczeń. Ja odbieram to zupełnie inaczej. Dla mnie weganizm otworzył drzwi, których wcześniej nawet nie widziałem. Za tymi drzwiami kryły się nowe możliwości. Wcześniej nie myślałem o tym, żeby zrobić tofurnik, jagielnik, czy dzisiejszy majonez z fasoli, bo po co? Jedząc wszystko, mogłem wykonywać ogrom ciekawych przepisów, a nie robiłem nic. Teraz gdy mam „ograniczenia” nałożone na siebie przez siebie, nagle zacząłem kręcić się po kuchni i myśleć jak w ciekawy sposób wykorzystać produkt X. Tak naprawdę, to te pseudo ograniczenia sprawiają, że jesteśmy kreatywni i żądni rozwiązywania problemów. Czy również odnosicie takie wrażenie?
Oczywiście majonez z fasoli nie jest identyczny jak te znane z…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Smalec z fasoli
Smalec z fasoli czyli świetna wegańska alternatywa tradycyjnego smalcu. Co więcej składa się głównie z białka, a nie z tłuszczu …
Masło orzechowe z migdałów, nerkowców i słonecznika
Domowe masło orzechowe. Można przygotować z każdego rodzaju orzecha bądź słonecznika. Doskonałe na kanapki czy dodatek do wypieków.
Imprezowe przekąski
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Hummus cytrynowy
Wyobraź sobie miseczkę kremowego hummusu o orzeźwiającym, cytrynowym smaku, delikatnie pikantnym, a jednocześnie tak harmonijnym, że nie możesz przestać