
Kto ma chrapkę na kanapkę? Dziś druga odsłona projektu Majowa kanapka!
Kanapka kandydatka numer dwa to Croque Madame. Nazwa ta wcale nie sugeruje, że będzie Wam przyjemnie w kroku, chociaż kto wie, kulinarne doznania może sięgną i tam. Słowo „croquer” oznacza chrupać, zatem jest to chrupiąca Pani. Na co dzień nosi orzechowy beszamel podkręcony Srirachą, na śniadanie zjada szparagowe hatifnaty, a jej głowę zdobi kapelusz z jajka sadzonego.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tosty francuskie 4 sery z gruszką
Bonjour! Przygotowałam dla Was królewskie śniadanie. Przepis niezwykle prosty na serowe francuskie tosty. Żeby nie było przy stole afery, proponuję...
Majowa kanapka z zielonymi szparagami
Kto ma chrapkę na kanapkę? Dziś trzecia odsłona projektu Majowa kanapkaz Coś czuję, że zdobędzie Wasze serca!Kanapka kandydatka numer trzy …
Jajka po benedyktyńsku z kurkami
Chrupiąca brioszka z maślanym, rumianym rowkiem, delikatnie karmelowy plaster ogniście pomarańczowego sera Mimolette, karmelizowane kurki z chilli i...
Pasta pasztetowa dla miłośników mięsnych smaków
Wielbiciele kanapek z pasztetem - oto pasta specjalnie dla Was! Wegańska pasztetowa!