Kto ma chrapkę na kanapkę? Dziś druga odsłona projektu Majowa kanapka!
Kanapka kandydatka numer dwa to Croque Madame. Nazwa ta wcale nie sugeruje, że będzie Wam przyjemnie w kroku, chociaż kto wie, kulinarne doznania może sięgną i tam. Słowo „croquer” oznacza chrupać, zatem jest to chrupiąca Pani. Na co dzień nosi orzechowy beszamel podkręcony Srirachą, na śniadanie zjada szparagowe hatifnaty, a jej głowę zdobi kapelusz z jajka sadzonego.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
jak zrobić labneh i z czym go jeść? czyli serek z jogurtu naturalnego. idealny do deserów, na śniadanie, do kanapki, na słono i słodko!
Czy słyszeliście o labneh? Nie? to już tłumaczę: jest to kremowy, lekki serek, popularny w kuchni bliskiegowschodu, który otrzymuje się …
pancakes z masłem orzechowym
pyszne, puchate, zdrowe pancakes z masłem orzechowym! idealne weekendowe śniadanie, ale sprawdzą się też na zimno na wynos!
Grzanka z awokado i jajkiem
Niezbyt często jem kanapki, niezbyt często kupuję chleb, najczęściej się to zdarza jak mamy gości. Dzięki temu jem więcej warzyw, …
Zielony omlet z brokułem, szpinakiem i kolendrą
Jak się macie? Jak dajecie radę? Ja mam dni lepsze i gorszę, gdybym wiedziała, że to się za chwilę skończy, …