
Pikantne spaghetti w sosie cytrynowym to wegański makaron jednogarnkowy, który zachwyci miłośników kuchni włoskiej. Kluczowe składniki to kremowe mleczko kokosowe, świeży szpinak i aromatyczny czosnek. Danie gotowe w zaledwie 25 minut, dostarcza solidnej porcji 16,7g białka na porcję. Bogactwo witamin ze szpinaku wspiera odporność, a lekkość cytrynowego sosu dodaje orzeźwienia. Idealny wybór na szybki, sycący obiad. Podawaj z posiekaną kolendrą i skórką cytryny dla wyrazistego finału smakowego.
10 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
25 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Witariańskie spaghetti z cukinii
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
349
J
Jadlonomia.com
Kaszotto z bobem i kurkami
Lato, to taki czas, w którym pojawia się wiele sezonowych owoców, warzyw i grzybów. Dzisiaj przygotowałem dla Was kaszotto z …
50 min
4
577
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegański makaron z soczewicą
Dobry makaron, wymieszany z PRZEPYSZNYM sosem... Takie obiady uwielbiam. Inspiracją do dzisiejszego dania, był wegański sos bolognese z soczewicą. Nie …
55 min
4
940
P
Przepisydlazielonych.pl
Makaron z pieczonymi warzywami i pesto pietruszkowym
Makaron, makaron... Czy jest ktoś, kto go nie lubi? Ja mógłbym go jeść na okrągło! Tym razem przygotowałem dla siebie, …
35 min
4
447
P
Przepisydlazielonych.pl