
Najprostszy makaron wegański, delikatny, a co najważniejsze szybki w przygotowaniu. Wiecie, że w kuchni włoskiej do ciasta na makaron dodaje się jajka, aby ciasto było twardsze? Moim zdaniem, makaron wegański ma tę przewagę, że jest niezwykle delikatny właśnie dzięki braku jajek.
Tak przygotowany makaron idealnie nada się do rosołu (przygotowany jako nitki), do dań z makaronem (uformowany jako wstążki), lub do lasagne (rozwałkowany i wycięty na kształt prostokąta). Co więcej, domowy makaron jest o wiele smaczniejszy niż ten sklepowy. Przekonajcie się sami.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż z sosem pomidorowym
Ryż z sosem pomidorowym to jeden z prostszych a zarazem smaczniejszych przepisów. Nie potrzeba do niego wiele co więcej jest …
Makaron ze szparagami i bazylią
Makaron ze szparagami i bazylią to idealny pomysł na obiad podczas sezonu na szparagi. W tym przypadku użyłam białych, jednakże …
PENNE W CYTRYNOWYM SOSIE Z BIAŁEJ FASOLI ZE SZPARAGAMI
Przepyszny makaron w kremowym, aksamitnym sosie cytrynowym na bazie...fasoli! Pełen białka i całej innych wartości odżywczych. Do tego na...
Pasta e fagioli, czyli makaron z fasolą
Proste, sycące i rozgrzewające wegańskie danie, inspirowane włoską kuchnią. Przepis znalazłam w zimowym KUKBUKu.