
Wegański makaron z bobem i szpinakiem to wysokobiałkowe danie w kremowym sosie kokosowym, idealne dla miłośników roślinnych smaków. Kluczowe składniki to świeży bób, szpinak i aromatyczne suszone pomidory. Przygotujesz je w zaledwie 35 minut, a każda porcja dostarcza aż 25g białka. Bogactwo błonnika z bobu wspiera pracę jelit. Perfekcyjne na sycący obiad lub kolację. Podawaj z posypką prażonych pestek słonecznika dla chrupkości.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pasta e fagioli, czyli makaron z fasolą
Proste, sycące i rozgrzewające wegańskie danie, inspirowane włoską kuchnią. Przepis znalazłam w zimowym KUKBUKu.
70 min
1
E
Easyvege.pl
Witariańskie spaghetti z cukinii
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
349
J
Jadlonomia.com
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
6
442
J
Jadlonomia.com
Kaszotto z bobem i kurkami
Lato, to taki czas, w którym pojawia się wiele sezonowych owoców, warzyw i grzybów. Dzisiaj przygotowałem dla Was kaszotto z …
50 min
4
577
P
Przepisydlazielonych.pl