Ten przepis z boczniakami, to prawdziwa petarda! Makaron z boczniakami, zielonym pieprzem i kaparami podbije Wasze podniebienia. Kremowy i delikatnie pikantny.
Zielony pieprz, kapary, wino i mleczko kokosowe. Do tego szczypta przypraw i odrobina chęci… Tak w skrócie można opisać dzisiejszy makaron z boczniakami. Nie jest to trudny ani czasochłonny przepis, a swoim smakiem i składnikami zachwyci nie jedną osobę! Zresztą ze świecą szukać w Polsce osób, które nie lubią makaronu.
Ej, a czy z tym pieprzem Ci się nie popieprzyło?!
Nie, nie. Pieprz zielony z zalewy nie jest taki ostry jak np. pieprz czarny. Tutaj mamy doczynienia z delikatną pikanterią i masą smaku, który skrywa w sobie pieprz. Dodatkowo kremowy i delikatny sos wygładza całe danie i pozwala nam się cieszyć…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …
Sos indyjski z makaronem (wegański)
To jedno z moich ulubionych i szybszych dań. Sos indyjski z makaronem jest niezwykle aromatyczny przez dużą ilością przypraw takich …
Wegańska chińszczyzna
Wegańska chińszczyzna, czyli domowa, wege-chińszczyzna po polsku. Jakiś czas temu kupiłam przyprawę do kurczaka w celu sprawdzenia jak będzie smakować …