Każdy z nas ma taki dzień, kiedy wraca do domu, zagląda do lodówki i pyta: „Co dziś na obiad?”. Najczęściej szukamy czegoś szybkiego, prostego, a zarazem pysznego. Ale co jeśli powiem Ci, że prostota może być luksusowa? Tak, dobrze czytasz – luksusowa prostota. Brzmi jak oksymoron? Poczekaj, aż spróbujesz – makaron z brokułami i tofu w kremowym sosie śmietanowym z nutą cytryny, czosnku i chrupiącą posypką z orzechów i panko. Twoje kubki smakowe będą skakały z radości, gwarantuję!
Ten kremowy makaron wegański to esencja komfortowego jedzenia w wersji roślinnej. Idealne na szybki lunch, romantyczną kolację albo chwilę rozpieszczania się po ciężkim dniu. Dodatek nowości od firmy Lunter – pikantnego tofu w stylu greckim – sprawia, że jest to również ciekawa propozycja dla wszystkich …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …
Sos indyjski z makaronem (wegański)
To jedno z moich ulubionych i szybszych dań. Sos indyjski z makaronem jest niezwykle aromatyczny przez dużą ilością przypraw takich …
Wegańska chińszczyzna
Wegańska chińszczyzna, czyli domowa, wege-chińszczyzna po polsku. Jakiś czas temu kupiłam przyprawę do kurczaka w celu sprawdzenia jak będzie smakować …