Makaron z brokułami i tofu

35 min
4 porcje
656 kcal
Makaron z brokułami i tofu
Wegański makaron z brokułami i tofu to wysokobiałkowe comfort food w wersji roślinnej. Danie łączy chrupiące tofu w skrobi ziemniaczanej z delikatną śmietanką roślinną i płatkami drożdżowymi. Gotowe w zaledwie 35 minut, dostarcza aż 34g białka na porcję, wspierając budowę mięśni. Bogate w witaminy z brokułów, idealne na sycący obiad. Podawaj z posypką świeżo startej skórki cytryny dla orzeźwiającej nuty.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/20 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/20
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Kaszotto z bobem i kurkami
🌱 Wegańska

Kaszotto z bobem i kurkami

Lato, to taki czas, w którym pojawia się wiele sezonowych owoców, warzyw i grzybów. Dzisiaj przygotowałem dla Was kaszotto z …

50 min
4
577
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegański makaron z soczewicą
🌱 Wegańska

Wegański makaron z soczewicą

Dobry makaron, wymieszany z PRZEPYSZNYM sosem... Takie obiady uwielbiam. Inspiracją do dzisiejszego dania, był wegański sos bolognese z soczewicą. Nie …

55 min
4
940
P
Przepisydlazielonych.pl
Makaron z pieczonymi warzywami i pesto pietruszkowym
🌱 Wegańska

Makaron z pieczonymi warzywami i pesto pietruszkowym

Makaron, makaron... Czy jest ktoś, kto go nie lubi? Ja mógłbym go jeść na okrągło! Tym razem przygotowałem dla siebie, …

35 min
4
447
P
Przepisydlazielonych.pl
Risotto z borowikami
🌱 Wegańska

Risotto z borowikami

Kiedy myślimy o risotto, wielu z nas wyobraża sobie bogaty, kremowy smak i delikatnie rozpływającą się konsystencję. Risotto to klasyk …

45 min
4
492
P
Przepisydlazielonych.pl