Ekspresowych dań jest na blogu pod dostatkiem, ale ciągle myślę nad nowymi, które sprostają moim i Waszym wymaganiom. Pierwsze, szybkie spaghetti nadal cieszy się wśród Was ogromnym zainteresowaniem, więc postanowiłem stworzyć makaron z groszkiem w delikatnym sosiku z mleczka kokosowego. Niebo w ziemi!
U mnie było to spaghetti z zielonym groszkiem, ale do przygotowania dania można z powodzeniem użyć również innego makaronu. Robiłem również to danie ze świderków (pełnoziarnistych) oraz penne i byłem bardzo zadowolony. Ważne jednak, żeby użyć groszku świeżego lub mrożonego, a nie tego z puszki – różnią się smakiem i teksturą.
Makaron z groszkiem – co jeszcze polecam?
Polecam Wam ryż z cukinią, kasza jaglana ze szpinakiem oraz kasza jęczmienna z grzybami. Różnorodność …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …
Sos indyjski z makaronem (wegański)
To jedno z moich ulubionych i szybszych dań. Sos indyjski z makaronem jest niezwykle aromatyczny przez dużą ilością przypraw takich …
Makaron z sosem pomidorowym z kukurydzą
Makaron z sosem pomidorowym z kukurydzą, czyli szybkie, proste, zdrowe, tanie a co najważniejsze smaczne. Kukurydza stanowi bardzo ciekawy dodatek …