Sezon na kurki to jeden z tych momentów w roku, na które czeka się z utęsknieniem. Właśnie wtedy najchętniej robię makaron z kurkami. Te złociste grzyby są prawdziwym skarbem lasu, a ich wyjątkowy, lekko pieprzowy smak sprawia, że pasują zarówno do prostych, jak i bardziej wyrafinowanych dań. Jeśli więc masz okazję, koniecznie sięgnij po świeże kurki! A jeśli sezon już minął? Spokojnie – mrożone kurki również świetnie się sprawdzą, a ja podpowiem, jak je przygotować, by zachowały swój aromat i konsystencję.
Dla wielu osób makaron to danie, które zawsze ratuje sytuację, gdy brakuje czasu na gotowanie. Jest szybki, uniwersalny i daje nieskończone możliwości kombinacji smaków. A gdy dołączymy do niego kurki, śmietankę i odrobinę roślinnego parmezanu…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …
Sos indyjski z makaronem (wegański)
To jedno z moich ulubionych i szybszych dań. Sos indyjski z makaronem jest niezwykle aromatyczny przez dużą ilością przypraw takich …
Wegańska chińszczyzna
Wegańska chińszczyzna, czyli domowa, wege-chińszczyzna po polsku. Jakiś czas temu kupiłam przyprawę do kurczaka w celu sprawdzenia jak będzie smakować …