Po tym jak ogromny sukces na blogu odniosło tofu w sosie pomarańczowym podane z ryżem i brokułami, postanowiłem ukręcić kolejne danie z tofu w roli głównej. Tym razem postawiłem na twarzyszący mu sos orzechowy, którego jestem wielkim fanem oraz azjatycki makaron dla lekkiego urozmaicenia.
Co jeszcze znajdziesz w dzisiejszej misce pełnej pyszności? Aromatyczny czosnek i imbir, nadający pikanterii sos Sriracha oraz groszek cukrowy… Jako że udało mi się upolować groszek cukrowy, to zawitał on w tym wyjątkowym sosie. Jest on przede wszystkim przyjemnie słodki i chrupiący… WYJĄTKOWY! Jeśli jednak nie uda Ci się go dostać w sklepie, to możesz go ewentualnie zastąpić groszkiem zielonym mrożonym lub świeżym. Unikaj groszku z puszki, ponieważ sprawi on, ż…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …
Sos indyjski z makaronem (wegański)
To jedno z moich ulubionych i szybszych dań. Sos indyjski z makaronem jest niezwykle aromatyczny przez dużą ilością przypraw takich …
Wegańska chińszczyzna
Wegańska chińszczyzna, czyli domowa, wege-chińszczyzna po polsku. Jakiś czas temu kupiłam przyprawę do kurczaka w celu sprawdzenia jak będzie smakować …