Makaron z warzywami w 15 minut
Składniki:
- 2 pomidory (320 g)
- cebula (50 g)
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 papryki (110 g)
- łyżka koncentratu pomidorowego (25 g)
- łyżka oleju (10 g)
- garść bazylii
- puszka fasoli (240 g)
- makaron spaghetti (150 g)
- 1 - 1,5 szklanki wrzątku (240-360 ml)
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki papryki wędzonej i papryki słodkiej
- łyżeczka cukru lub innego słodzika (5 g)
- sól, pieprz
- Opcjonalnie: chili, papryka ostra
Przepis:
- Wszystkie warzywa pokrój i umieść na głębokiej patelni lub w garnku.
- Dodaj makaron, przyprawy, koncentrat pomidorowy i zalej wrzątkiem (1 szklanka wody dla gęstego sosu, 1,5 szklanki wody dla rzadszego).
- Gotujemy, aż makaron będzie, będzie al dente.