makaron ze szparagami, cytryną, pietruszką, chili i parmezanem
Nie mogę się nasycić szparagami, chyba nigdy mi tak nie smakowały. Zawsze myślałam, że są trochę przereklamowane. Owszem jadłam je z wielką chęcią, ale nie na taką potęgę jak teraz! Może jak się dowiedziałam, ile dobra w sobie kryją, zaczęły mi bardziej smakować? I wczoraj znowu miałam na nie ochotę, więc postanowiłam zrobić makaron ze szparagami, bez żadnych dodatków, a doprawiłam go czosnkiem, masłem, cytryną i chili i posypałam sporą dawką parmezanu, żeby wydobyć z nich to, co najlepsze.
Dodałam też pietruszki, ale parmezan, masło i pietruszka prawie zawsze idą w trójkącie, przynajmniej u mnie w kuchni. Cytrynę wykorzystałam kiszoną. Jak zawsze powiem: zrób sobie przysługę i przygotuj sobie słoik z kiszonymi cytrynami lub cytrynowy confit (jak kto woli). Niesa…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pomidorowe risotto z bakłażanem
Proste pomidorowe risotto z bakłażanem. Szybkie w przygotowaniu. Świetny dodatek do mięsa, ryby. Z dużą ilością parmezanu i pietruszki (lub …
risotto z bobem, cukinią, cytryną i miętą
risotto z bobem, cukinią, cytryną i miętą. pyszne, kremowe risotto, z dużą ilością warzyw. idealne na letni obiad lub dodatek …
kremowe risotto ze szparagami z dodatkiem skórki z cytryny
Risotto ze szparagami to jedno z moich ulubionych wiosennych dań. Proste w przygotowaniu, pyszne i zawiera mój najukochańszy składnik. Wino. …
gnocchi ze szpinakiem, ricottą oraz palonym masłem szałwiowym
Przepis na gnocchi ze szpinakiem, ricottą i parmezanem. Podsmażone na palonym maśle z szałwią. Proste danie, które zachwyci tych dużych …