
Wegański makaron ze szparagami i sosem cytrynowym to świeże, letnie danie pełne aromatów. Kluczowe składniki to chrupiące szparagi, soczyste pomidorki cherry i orzeźwiający sok z cytryny. Przygotujesz je w 35 minut – idealne na szybki obiad. Porcja dostarcza 13g białka i 447 kcal, a szparagi są naturalnym źródłem kwasu foliowego. To doskonała propozycja na lekką kolację w ciepłe dni. Podawaj z dodatkiem świeżej rukoli i posypką z natki pietruszki dla wyrazistego smaku.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie risotto cytrynowe ze szparagami i miętą
Letni obiad idealny–kremowe wegańskie risotto z chrupiącymi szparagami, orzeźwiającymi nutami cytryny oraz mięty i świeżo mielonym pieprzem!
40 min
4
286
E
Easyvege.pl
Szybki letni obiad - makaron z soczewicą, warzywami i orientalnymi nutami!
Oto prosty, szybki, ciepły, ale wciąż lekki i letni obiad z sezonowymi warzywami i z dużą ilością białka. To danie …
35 min
4
432
E
Easyvege.pl
Witariańskie spaghetti z cukinii
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
349
J
Jadlonomia.com
Grillowane awokado
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
4
14
J
Jadlonomia.com