Dziś polecam przepis na błyskawiczny, wegański makaron ze szparagami, który jest tak świeży, orzeźwiający i „słoneczny” w swym charakterze, że stanowi doskonały wiosenno-letni obiad, ale jesienią i zimą zupełnie mnie nie kusi. Warto więc wypróbować przepis teraz, gdy potrzebne warzywa są najwspanialsze!
Słoneczne, ciepłe, wiosenne dni uwielbiam rozpoczynać na BioBazarze w Warszawie. Charakterystyczny dla takich miejsc gwar przywodzi mi na myśl plac targowy, na którym bywałam w dzieciństwie z babcią. Są to wspomnienia wakacji, gdy wtorkowym porankiem nie musiałam być w szkole, a więc towarzyszyłam dziadkom podczas cotygodniowej wyprawy. Moja babcia większość potrzebnych jej warzyw i owoców miała w swoim ogrodzie i sadzie, ale wtorkowy, poranny wyjazd i tak był obowiązkowym punktem…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie risotto cytrynowe ze szparagami i miętą
Letni obiad idealny–kremowe wegańskie risotto z chrupiącymi szparagami, orzeźwiającymi nutami cytryny oraz mięty i świeżo mielonym pieprzem!
Szybki letni obiad - makaron z soczewicą, warzywami i orientalnymi nutami!
Oto prosty, szybki, ciepły, ale wciąż lekki i letni obiad z sezonowymi warzywami i z dużą ilością białka. To danie …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …